‘Met integrale klimaatconcepten een zuiniger energiehuishouding bevorderen’

Zuiniger omgaan met energie, minder CO2 uitstoten, duurzamer bouwen en installeren. RIHO Climate Systems helpt u deze uitdagingen aan te gaan. Hoe? Met moderne klimaatsystemen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Warmte- en koeltechniek die voelbaar beter werkt en het klimaatcomfort verbetert. Flexibel in gebruik, schaalbaar en duurzaam.

Samen zorgen voor echte verandering

Samenwerken. In bouwteams, met aannemers, hun partners, architecten, installateurs en met particulieren. We doen het elke dag. Daarbij heeft RIHO Climate Systems maar één doel: een beter binnenklimaat helpen realiseren. Met effectieve klimaattechniek voor vloerverwarming – en koeling, maar ook met systemen voor klimaatdaken, regeling, betonkernactivatie, warmte-/koude opwekking en kunststof leidingsystemen. Doordachte klimaatoplossingen die zich telkens weer bewijzen.

Meer weten over onze klimaatsystemen? Maak een keuze uit het mini-menu, bel ons of stuur een e-mail.

Video afspelen

Een video van 1 minuut over hoe we met klimaattechniek bijdragen aan een energiezuiniger Nederland.

Bekijk de video

arrow-video
Al meer dan 35 jaar toonaangevend

RIHO Climate Systems installeert elke week zo’n dertig klimaatsystemen voor vloerverwarming en –koeling. Full service-maatwerk, met hoogwaardige systemen en producten die een lage faalkans garanderen. De zekerheid die u zoekt.

Nieuwsgierig naar een vloersysteem dat past bij uw bouw- of installatiebehoefte?
RIHOCELL

RIHO Climate Systems heeft in heel Nederland een reputatie gebouwd met RIHOCELL-droogbouwsystemen. Deze prefab-oplossing voor vloeren, wanden en toiletten en plafonds bestaan uit gipsvezelplaten van 18mm waarin een aluminium kernleiding is gemonteerd. Circulair, kosteneffectief en praktisch.

Meer weten over onze
RIHOCELL-klimaatsystemen?
Dat regelt beter

Slimme regelsystemen bestormen onze woningen en kantoren. Doordachte techniek die het bedienen van woningsystemen op de mobiele telefoon brengt en allerlei handige functies integreert. Nog even en u bestuurt de temperatuur in uw garage direct nadat u op de luchthaven terugkeert na een vakantie in de winterzon. RIHO Climate Systems ontwikkelt deze technologie.

Alles weten over MULTILINK-regeling
en domotica?

‘Met onze innovatieve klimaatsystemen willen we echt een verschil maken. Voor bouwers, installateurs en particulieren’

Wilbert Harmsen, Senior projectleider RIHO Climate Systems

Direct naar Energielabel A

RIHO Climate Systems biedt u een duurzaam daksysteem dat zonne-energie optimaal benut. Dankzij een inventieve designoplossing die in standaard dakconstructies wordt geïntegreerd. Het voordeel? Minimale bouwkundige aanpassingen, eenvoudigere montage en een snellere terugverdientijd.

Bij daknieuwbouw en dakrenovatie is kennis en coördinatie van de dakinstallatie essentieel. RIHO Climate Systems biedt u dat. Samen met gespecialiseerde dakdekkers realiseren we duurzame daken die een positieve bijdrage aan de energiehuishouding leveren.

Meer informatie over onze
klimaatdaken?

Duurzaam tot in de kern

RIHO Climate Systems is een specialist op het gebied van betonkernactivering (BKA). Deze techniek activeert het betonfundament in gebouwen thermisch en stelt u in staat met lage watertemperaturen te verwarmen en met “hoge” watertemperaturen te koelen. Voor extra comfort, lagere CO2-uitstoot en minder energiekosten.

Een fundament voor duurzaamheidstechniek

Om een gebouw BKA-klaar te maken is een grondige bouwtechnische analyse nodig. Hoe gaat u om met warmte-isolatie, effectieve (automatische) zonwering, mechanische ventilatie en hoe wilt u de interne warmtelast beperken? Het zijn vragen die we graag samen met u beantwoorden. Op weg naar het volmaakte BKA-gebouw.

Wilt u meer weten over
betonkernactivering?
Lang leve Koning Winter

Sneeuw en ijzel zorgen jaarlijks voor heel wat overlast. Ook op de opritten en toegangswegen van woningen, kantoren, overheidsgebouwen en ziekenhuizen. U wilt uitglijders voorkomen? RIHO Climate Systems houdt de weg naar uw entree sneeuw- en ijsvrij. Met sensoren en opritverwarming.

Anti-vries onder uw voeten

Onze opritverwarmingssystemen rekenen resoluut af met koude. Het leidingnetwerk dat we op wapeningsnetten bevestigen is gevuld met een antivries-vloeistof (water-glycol mengsel). Een sensor in de hellingbaan werkt als weervoorspeller en activeert het systeem zodra de buitenlucht een bepaalde temperatuur of vochtigheid heeft. Zo blijft de oprit sneeuw- en ijsvrij.

De toegangsweg of oprit tot uw pand met techniek sneeuwvrij houden?

Van pomp tot collectoren

Of het nu gaat om bestaande woningen met vloerverwarming, woonarken of nieuwbouw, met warmte-/koude opwekking ontstaat een modern, geïntegreerd klimaatsysteem. RIHO Climate Systems loopt in de ontwikkeling van deze systemen voorop.

Structureel verwarmingskosten verlagen

RIHO Climate Systems kiest bij het inrichten van klimaatsystemen steeds vaker voor warmte-/koude opwekking. Dankzij een assortiment horizontale bodemcollectoren, LWWP, WW, WP, koelmachines en andere innovatieve opwekkingsapparatuur brengen we woningeigenaren, vastgoedbedrijven en installateurs verder. Met een effectieve totaaloplossing die elektriciteit bespaart en verwarmingskosten structureel verlaagt.

De voordelen van warmte-/koudeopwekking leren kennen?

Koplopers in duurzaamheid

RIHO Climate Systems ontwikkelt en installeert kunststof leidingsystemen. We vervangen soms honderd jaar oude leidingnetwerken onder de grond en geven de warmte- en koeltechniek een nieuwe, zekere toekomst. Met hoogwaardige kunststof leidingen. Diffusiedicht, slagvast en goed geïsoleerd.

Meer weten over onze leidingsystemen?

U wilt werken met vakspecialisten die weten wat ze doen? RIHO Climate Systems maakt het waar: bij nieuwbouw en renovatie. We staan altijd voor u klaar.

‘Altijd de zekerheid van een toegankelijke kennispartner die je werk uit handen neemt’

Klantgerichte service bieden is onze standaard
Afgifte  berekenen?