‘Naar Energielabel A of B? Met een RIHO Klimaatdak weet u het zeker’

Het Klimaatdak. Energie uit eigen dak.

RIHO Climate Systems investeert volop in de ontwikkeling van energiezuinige systemen. Het RIHO Klimaatdak is hier een mooi voorbeeld van: een duurzaam daksysteem dat zonne-energie optimaal benut. Dankzij een doordachte designoplossing die in standaard dakconstructies wordt geïntegreerd. Het voordeel? Minimale bouwkundige aanpassingen.

Bij daknieuwbouw en dakrenovatie is een geïntegreerd klimaatdak een nuttige investering die zich binnen vijf tot zeven kan terugverdienen. Maar om dat resultaat te bereiken is een juiste installatie essentieel. Daar is kennis voor nodig. En een goede coördinatie.

Betrouwbare kennispartner

RIHO Climate Systems werkt bij de inrichting van klimaatdaken nauw samen met gespecialiseerde dakdekkers. Het is een sterke combinatie voor installateurs en architecten, maar ook voor ondernemers en particulieren. Zeker, betrouwbaar en altijd gericht op verduurzaming. Waarbij onze gecombineerde deskundigheid een minimale bouwkundige aanpassing en snelle montage garandeert.

Betere energieprestaties

Elk klimaatdak gebruikt de zon als bron voor duurzame energiewinning. De stralingswarmte van de zon, bij warme dagen soms oplopend tot 80 °C, wordt door vloeistofdragende leidingen direct onder de dakbedekking opgevangen. Het water in de leidingen wordt gebruikt voor het verwarmen van CV-, tap- of proceswater.

In combinatie met een warmte-/koude opslagsysteem (WKO) kan warmte in de bodem worden opgeslagen. Deze warmtevoorraad kan in de winter worden benut. Elk klimaatdak levert een bijdrage aan energieprestatie ‘Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENQ).

Een RIHO Klimaatdak bevat de volgende componenten:

  • Aluminium lamellen voor optimale warmteoverdracht
  • Aluminium Kernleidingen
  • Isolatielaag voorzien van leidingsleuven
  • Energiezuinige RIHO-verdeler
  • Water-glycolmengsel
Afgifte  berekenen?