‘Met betonkernactivering kan de energierekening tot wel 60% lager uitvallen’

Betonkernativering. Actief de nieuwbouw verduurzamen.

RIHO Climate Systems is een specialist op het gebied van betonkernactivering (BKA). Deze techniek activeert het betonfundament in gebouwen. BKA is een zeer energiezuinig systeem en stelt u in staat met lage watertemperaturen te verwarmen en met “hoge” watertemperaturen te koelen. Het binnenklimaat wordt zo extra comfortabel (zomer en winter), de CO2-uitstoot en energiekosten verlagen en bovendien wordt een verbetering van de energieprestatie gerealiseerd.

Meer effectieve ruimte

Betonkernactivering activeert beton thermisch. Binnenin de bouwmassa kunnen prefab-modules en leidingen worden aangebracht en aangesloten. Deze diffusiedichte leidingen pompen water rond. Hiermee kan een binnenruimte worden gekoeld of verwarmd. BKA kan met warmte-/koude-opslag en een warmtepomp worden gecombineerd. Met RIHO BKA kunt u eenvoudig een koelcapaciteit van 40-50 W/m2 bereiken. Een verwarmingscapaciteit van 30-40 W/m2 is standaard.

Geen losse leidingen meer

Voor het goed kunnen toepassen van BKA in een gebouw zijn een goede warmte-isolatie, effectieve (automatische) zonwering, mechanische ventilatie en een beperking van de interne warmtelast vereist. Is aan deze voorwaarden voldaan, dan ontstaat meer effectieve ruimte, heeft u geen losse leidingen meer onder de vloer en is de plafondairco geschiedenis.

Afgifte  berekenen?