Missie en visie

Met slimme techniek duurzamer verwarmen en koelen

Het is de missie van RIHO Climate Systems met vooruitstrevende warmte- en koudetechniek bij te dragen aan een energiezuiniger Nederland. In nieuwbouw en bij renovatie. Als kennispartner, als leverancier en als partner van installateurs.

Omdat duurzame klimaatsystemen de toekomst hebben

De betekenis van duurzame klimaatsystemen in de bouw- en installatiemarkt neemt snel toe. Het stimuleert ons in de zoektocht naar het permanent verbeteren van onze systemen en producten. Oplossingen voor vloer-, wand- en plafondverwarming – en koeling, betonkernactivering, klimaatdaken en regeling die qua kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid op eenzame hoogte staan en een zekere energiebesparing leveren. Zo willen we bijdragen aan duurzame nieuwbouw en renovatie en het comfort en het welzijn van gebruikers verhogen.

Die missie wordt gedragen door drie kernwaarden:

We zijn vooruitstrevend  

Omdat vernieuwing helpt verandering te realiseren.

We gedragen ons sociaal en verantwoordelijk

Omdat je samen meer bereikt. Voor elkaar en anderen.

We denken en doen duurzaam

Omdat duurzaamheid iedereen winst oplevert.

Meer over RIHO Climate Systems en duurzaamheid? Klik hier.

Samen de CO2-uitstoot beperken

RIHO Climate Systems wil toekomstige generaties een schone planeet nalaten en doet er alles aan de impact van bedrijfsprocessen op de omgeving te reduceren. We richten de productieketen duurzaam in en zorgen bij het ontwikkelen van nieuwe producten voor een lagere milieubelasting en een hogere energieprestatie. RIHOCELL is ons paradepaard: een circulair klimaatproduct dat is gemaakt van oud papier. De vooruitgang die we zoeken.

Vanaf 2020 is het hoofdkantoor van RIHO Climate Systems energieneutraal. We wekken dan zelf onze groene stroom op en beperken bovendien de CO2-uitstoot. Zo kijken we ook naar ons wagenpark: een laag verbruik en energie-efficiëntie bepalen onze keuzes.

Afvalstromen voorkomen

In onze Vordense productiefaciliteit wordt restafval gescheiden, waarbij staalrestanten worden gerecycled. Ontvettingsmiddelen die onze medewerkers gebruiken zijn niet belastend voor mens en omgeving. Onze producten verpakken wij minimaal, in folie in plaats van karton en in grote volumes. Zo voorkomen we afval op de bouwplaats, zo geven we onze klanten een voorsprong. Omdat de wereld verbeteren bij jezelf begint.

Gezond werken betekent ook veilig werken. RIHO Climate Systems is VCA-gecertificeerd (Veiligheid, Gezondheid en Milieu-certificaat) en heeft een VGM-plan waarin we -onder meer- hebben vastgelegd hoe we omgaan met materialen, machines en afval.

Afgifte  berekenen?