‘Met duurzame warmte- en koudetechniek het leefcomfort verbeteren’

Zuiniger omgaan met energie, het is onze collectieve uitdaging. De Green Deal, het Klimaatakkoord en het Energieakkoord scheppen ruimte voor duurzame innovaties. Juist in de warmte- en koudetechniek. Moderne klimaatsystemen en klimaatproducten leveren een krachtige bijdrage aan de energietransitie en verduurzamen woningen en kantoren. Het is waar RIHO Climate Systems bewust voor kiest: met doordachte techniek verandering initiëren. Omdat slimmer veranderen duurzame winst oplevert. Rendement, voor iedereen.

Beter kennismaken met onze slimme warmte- en koudetechniek? Bel ons of stuur een e-mail.

Video afspelen

Een video van 1 minuut over hoe we met klimaattechniek bijdragen aan een energiezuiniger Nederland.

Bekijk de video

arrow-video
Al meer dan 35 jaar toonaangevend

Henk Riethorst, oprichter van RIHO Climate Systems, zag begin jaren tachtig van de vorige eeuw mogelijkheden voor het verbeteren van de bestaande verwarmingstechniek. Zijn pioniersdrang en technisch inzicht vormde de grondsteen onder de eerste groeijaren van ons Gelderse bedrijf. Met de zuinige Riho-verdeler als eerste product: solide klimaattechniek die in de bouw- en installatiemarkt goed werd ontvangen.

Ruim 35 jaar verder is RIHO Climate Systems in heel Nederland synoniem voor innovatieve klimaatsystemen en klimaatproducten. Vanaf het voorjaar van 2020 ontworpen en gefabriceerd in een compleet vernieuwd productiecentrum in Vorden.

Met slimme techniek duurzamer verwarmen en koelen

Het is de missie van RIHO Climate Systems met vooruitstrevende warmte- en koudetechniek bij te dragen aan een energiezuiniger Nederland. In nieuwbouw en bij renovatie. Als kennispartner, als leverancier, als installatiespecialist .

Omdat duurzame klimaatsystemen de toekomst hebben.

De betekenis van duurzame klimaatsystemen in de bouw- en installatiemarkt neemt snel toe. Het stimuleert ons in de zoektocht naar het permanent verbeteren van onze systemen en producten. Oplossingen voor vloer-, wand- en plafondverwarming – en koeling, betonkernactivering, klimaatdaken en regeling die qua kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid op eenzame hoogte staan en een zekere energiebesparing leveren. Zo willen we bijdragen aan duurzame nieuwbouw en renovatie en het comfort en het welzijn van gebruikers verhogen.

Die missie wordt gedragen door drie kernwaarden:

We zijn vooruitstrevend Omdat vernieuwing helpt verandering te realiseren.

We gedragen ons sociaal en verantwoordelijk Omdat je samen meer bereikt. Voor elkaar en anderen.

We denken en doen duurzaam Omdat duurzaamheid iedereen winst oplevert.

‘Klimaatsystemen en klimaatproducten ontwikkelen die Nederland energiezuiniger maken’

RIHO Climate Systems. Efficiënter bouwen, sneller energie besparen.

RIHO Climate Systems ontwerpt, fabriceert en installeert klimaatsystemen en klimaatproducten. We treden op als adviseur van bedrijven en instellingen, ondersteunen architecten, projectinrichters, bouwers en installateurs bij het kiezen van warmtetechniek, maar begeleiden ook thuisondernemers en particulieren bij het verduurzamen van hun complete klimaatinrichting.

Full-service: van advies tot installatie

RIHO Climate Systems levert maatwerk. We verrichten thermografisch onderzoek, zorgen voor een gedegen installatieplan en combineren in elk bestek uitsluitend hoogwaardige componenten. Hierbij kunt u denken aan ons prefab-droogbouwsysteem RIHOCELL, maar tevens aan de door ons ontwikkelde Constant Flow verdelers. Klimaatsystemen en klimaatproducten die het werk van installateurs en bouwers vereenvoudigen. Altijd vanuit een integrale projectbenadering die erop is gericht u en uw team perfect te ondersteunen. Zo maken we verschil.

‘De warmtetechniek in vooroorlogse woningen omvormen tot klimaatpositieve koplopers’

RIHO Climate Systems als renovatiepartner

Renoveren wordt wel het ‘nieuwe bouwen’ genoemd. ‘Vergroenen’ is het doel. Maar daarbij wilt u wel dat woningverbetering zich binnen een redelijke termijn terugbetaalt. Alleen zo bent u in staat, met een doelmatige inzet van middelen, duurzame winst te creëren. Onze klimaatoplossingen garanderen dat.

Plafondverwarming in monumenten

Nederland staat vol monumenten en vooroorlogse gebouwen. Hierbij gaat het om woningen, maar ook om scholen, overheidskantoren en panden van voormalige nutsbedrijven. Het zijn vaak architectonisch waardevolle objecten die bij herbestemmingen compleet worden vernieuwd. Want los van nieuwe BENG-regelgeving per 1 januari 2020 is ook de warmtevraag van gebruikers in de loop der tijd drastisch veranderd. Hoe ga je om met warmtesystemen onder een 400 jaar oude eiken vloer? Wat kies je voor warmteafgiftesysteem in de wetenschap dat je gasinstallatie gaat verdwijnen?

Vervangen CV-ketels

De renovatiespecialisten van RIHO Climate Systems denken met u mee. Ze hebben de kennis en de ervaring om elk gebouwtype van duurzame warmtechnologie te voorzien. Of het nu gaat om isolatie- en verwarmingsprojecten, het herinrichten van oud leidingwerk of gaskachels of het vervangen van CV-ketels en verdelers, met RIHO Climate Systems realiseert u een voorsprong.

Nieuwsgierig naar de besparing die u met onze all-in klimaatoplossingen bij renovatie realiseert? We rekenen u de ROI graag even voor. Neem contact op met onze renovatie-experts. Bel 0575-55 59 99 of stuur een e-mail.

‘Schaalbare bouwoplossingen creëren die processen versnellen en de kwaliteit verbeteren’

RIHO Climate Systems als nieuwbouwpartner

Er wordt volop gebouwd. In steden, in dorpen. Zodat zoveel mogelijk Nederlanders kunnen wonen en werken waar ze wensen. Dat legt grote druk op projectontwikkelaars, bouwondernemingen en installatiebedrijven. Want het moet sneller, effectiever en duurzamer. RIHO Climate Systems wil een actieve bijdrage aan het realiseren van deze doelen leveren. Met doordachte warmtetechniek en snelle installatieservices die in de moderne nieuwbouwpraktijk hun waarde bewijzen.

Van ontwerp tot installatieservice

U wilt beschikken over beproefde, excellente warmtetechniek? RIHO Climate Systems is uw betrouwbare totaalpartner. We ontwerpen, fabriceren en installeren moderne klimaatsystemen die de energiehuishouding in elk nieuwbouwproject verduurzamen: van bestek tot uitvoering. Onze specialismen? Vloerverwarming, wand- en plafondverwarming, klimaatdaken, warmte-/koude opslag en betonkernactivering. Oplossingen die u in staat stellen uw warmte- en koelsysteem snel, betrouwbaar en effectief in te richten.

Voordelen? U vermijdt onnodige investeringsrisico’s, beschikt over geavanceerde klimaatsystemen en -producten, realiseert snelle installatie en kunt uw klanten een lagere faalkans garanderen. Met uitstekende marges.

Nieuwsgierig naar het bedrag dat u met onze all-in-klimaatoplossingen bij nieuwbouw kunt besparen? We rekenen u de ROI graag even voor. Neem contact op met onze nieuwbouwexperts. Bel 0575-55 59 99 of stuur een e-mail.

RIHO Climate Systems is met bijna 30 medewerkers een typische Nederlandse mkb-onderneming. En 100% Achterhoeks. Wat dat betekent? Dat we voor elkaar proberen te zorgen en investeren in elkaars groei. Afspraak is afspraak, onze kwaliteitsnormen en waarden gelden voor iedereen. Het verzekert medewerkers van een stimulerende, veilige en gezonde werkomgeving met ruimte voor ontplooiing en biedt onze klanten houvast.

Samen voor duurzaamheid

Beter afval scheiden, minder plastic gebruiken, een klimaatneutraal kantoorpand. Iedereen bij RIHO Climate Systems draagt een steentje bij aan het verminderen van onze impact op de omgeving. Dat doel bindt ons. Als mensen en als collega’s. Elke medewerker is doordrongen van het feit dat we samen een verschil kunnen maken. Door denken om te zetten in doen. Dingen beter te maken. Slimmer. Omdat het kan. Met techniek.

‘Bij RIHO Climate Systems hebben we een 'barbecuekampioen' en een directeur die fanatiek windsurfer is’

RIHO Climate Systems is een hecht familiebedrijf
Spreekt ons team en onze werkcultuur je aan en
heb je een technische achtergrond?

MBO’er of HBO’er met een technische opleiding? Ervaren vloerverwarmingsspecialist of Installatie-expert en op zoek naar een andere, stimulerende werkomgeving? Kom werken bij het Gelderse RIHO Climate Systems: een inspirerend familiebedrijf dat met warmte- en koudetechniek bijdraagt aan een energiezuiniger Nederland.

Solliciteer direct op één van onze vacatures

‘Bijdragen aan een energiezuiniger Nederland? Kom werken bij een van de leukste techniekbedrijven in Gelderland’

Werken bij RIHO Climate Systems
Afgifte  berekenen?