Bij RIHO Climate Systems geloven we in het leveren van hoogwaardige oplossingen die niet alleen comfort bieden, maar ook efficiëntie bevorderen. Het inregelen van vloerverwarming met onze standaard verdelers uitgerust met ventielen van Jürgen Schlösser Armaturen vergt wellicht wat meer aandacht, maar wij bieden een uitgebreide service om installateurs te helpen bij het bepalen van de juiste inregelstanden.
Grondig inregelen voor optimaal comfort

Het inregelen van vloerverwarming met onze verdelers en ventielen vereist een zorgvuldige aanpak en een zekere mate van rekenkundig inzicht. Door de vooraf ingestelde instellingen van de ventielen nauwkeurig te combineren met de specifieke warmtebehoefte van elke ruimte, kunnen installateurs een gelijkmatige warmteverdeling bereiken die bijdraagt aan een optimaal comfortabel binnenklimaat.

Efficiënte Inregelmethoden voor Optimaal Resultaat

Bij RIHO Climate Systems streven we ernaar om onze klanten niet alleen hoogwaardige producten te bieden, maar ook een uitstekende service die hen in staat stelt om hun vloerverwarmingsystemen optimaal te benutten. Het inregelen van deze systemen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken en maximaal comfort bieden aan de gebruikers. We hanteren daarbij diverse methoden om ervoor te zorgen dat elke installatie perfect wordt afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Op basis van Debietmeting

ART. RT01-8100 RIHO debiet / flow meter

Een van de methoden die we aanbieden, is gebaseerd op debietmeting. Door gebruik te maken van onze debietmeters (artikelnummer: RT01-8100), kan

elke groep in het vloerverwarmingssysteem nauwkeurig worden ingesteld op basis van de gemeten liters per minuut. Deze methode biedt een uiterst nauwkeurige manier om de warmteafgifte te regelen en zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling in de verschillende ruimtes.

Op basis van Transmissieverliesberekening

Een andere benadering is het inregelen op basis van transmissieverliesberekening. Als onze opdrachtgever deze gegevens aanlevert, kunnen wij op het verlegplan van de vloerverwarming een tabel plaatsen met daarop de inregelstanden per groep, gebaseerd op de vermogens uit de transmissieverliesberekening. Dit stelt ons in staat om de ideale instelstanden te bepalen die zorgen voor een optimale warmteafgifte in elke ruimte.

Op basis van Vermogensberekening

Tot slot bieden we de mogelijkheid om het systeem in te regelen op basis van de afgifte van de vloerverwarming. Met behulp van onze eigen ontwikkelde afgifte berekeningstool kunnen we het maximaal haalbare vermogen per vierkante meter berekenen. Aan de hand van deze vermogens kunnen we de inregelstanden bepalen die zorgen voor een efficiënte werking van het systeem en maximaal comfort voor de gebruikers

Woning met 4 groepen en een inregel tabel op basis van transmissie

Uitgangspunten voor Berekeningen

Bij het bepalen van de inregelstanden maken we gebruik van verschillende parameters, waaronder de lengte van de groep, de hart-op-hart afstand van de groep, de diameter van de buis, het vermogen van de groep en de volumestroom. Daarnaast spelen ook de delta T (temperatuurverschil tussen aanvoer en retour), de gemiddelde watertemperatuur en het Reynolds getal een belangrijke rol. Met al deze gegevens kunnen we de ideale inregelstanden berekenen die zorgen voor een optimaal resultaat en maximaal comfort voor de gebruikers.

Met deze geavanceerde inregelmethoden en grondige analyses zorgen we ervoor dat elk vloerverwarmingssysteem dat we leveren, voldoet aan de hoogste normen van prestatie en efficiëntie. Klanten kunnen dan ook vertrouwen op RIHO Climate Systems voor een betrouwbare en deskundige service bij het inregelen van hun vloerverwarmingssysteem.

Deskundig advies en ondersteuning

Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen bij het bepalen van de juiste inregelmethoden voor uw vloerverwarmingssysteem. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe u kunt profiteren van de voordelen van RIHO Climate Systems voor uw vloerverwarmingssysteem. Met RIHO Climate Systems bent u verzekerd van een oplossing die aan uw verwachtingen voldoet en deze zelfs overtreft.

Het inregelen van een RIHO verdeler
Afgifte  berekenen?