Welkom bij RIHO Climate Systems, waar we trots onze innovatieve VK Verdeler presenteren. een geavanceerd verwarmingssysteem dat niet alleen de temperatuur beheert, maar ook een symbool is van duurzaamheid en vakmanschap.

Werking: Slimme technologie voor optimaal comfort

De VK Verdeler, het kloppende hart van uw vloerverwarmingssysteem. Speciaal ontworpen voor gebruik met een warmtepomp of een ketel ingesteld op lage temperaturen of een andere lage temperatuur warmteopwekker.

De VK Verdeler is geschikt voor een Lage Temperatuur Verwarmingssysteem en maakt efficiënt gebruik van warm water vanuit de warmtepomp of andere duurzame warmtebronnen. Dit water wordt direct over de vloerverwarmingsbuizen verdeeld, waardoor de ruimte comfortabel wordt verwarmd en de gewenste temperatuur wordt bereikt. Na circulatie keert het afgekoelde water terug naar de verdeler, waarna het rechtstreeks teruggaat naar de warmtebron om opnieuw op te warmen. Deze innovatieve benadering garandeert niet alleen een optimale temperatuurregeling, maar zorgt ook voor een energiezuinig en duurzaam verwarmingssysteem.

De aanvoerventielen op de secundaire groepen hebben een instelbare debietregeling, zodat u volledige controle heeft over de warmteafgifte. Hierdoor ontstaat een aangename en constante temperatuur. Bovendien zijn de aanvoerventielen standaard geschikt voor thermomotoren (M30x1.5), wat installateurs in staat stelt eenvoudig onze multikit regeling toe te passen. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid om de temperatuur per ruimte individueel te regelen, wat resulteert in nog meer comfort en energie-efficiëntie.

RIHO VK laag temperatuur verdeler aansluit mogelijkheden

Installatiegemak in de praktijk

De VK verdelers zijn uitgerust met 1” kogelkranen voorzien van een rubberen ringafdichting. Deze kranen kunnen zowel links als rechts op de verdeler worden gemonteerd, waarbij de rubberen afdichting het de installateur gemakkelijk maakt om deze aanpassing uit te voeren. Een extra optie is om deze 1” kogelkranen te vervangen door haakse kogelkranen, waardoor installateurs het primaire leidingwerk vanaf de onderkant kunnen aansluiten. Bovendien bieden we de mogelijkheid om debietmeters toe te voegen aan de secundaire aanvoerkranen, waardoor het eenvoudig wordt om het volumestroom af te lezen en de verdeler in te regelen.

Toepassingen: Veelzijdig en flexibel

We hebben de VK Verdeler ontworpen met veelzijdigheid in gedachten. Of het nu gaat om vloerverwarming in woningen, utiliteitsbouw, vloer-, wand- en plafondkoeling (passieve koeling), of als hoofd- en basisverwarming, deze verdeler staat garant voor optimale prestaties. Zijn adaptieve karakter maakt het de ideale keuze voor diverse omgevingen en verwarmingssystemen.

Achterhoek - Vorden - ik hou van de achterhoek

Productie: Vakmanschap in de Achterhoek

In Vorden, in het hart van de Achterhoek, komt de VK Verdeler tot leven. Onze productie begint met precisie, waar elke draaideel met zorg wordt gevormd door onze geavanceerde CNC-machine. Daarna volgt het laswerk van onze Valk lasrobot. In onze zelfontwikkelde afpersbak ondergaat het staal cruciale druk tests voordat de verdeler het verdere productieproces ingaat.

De verdeler gaat verder met het poeder coaten in onze eigen straat, waardoor de VK verdeler word voorzien van zijn beschermde laag. Ten slotte word de verdeler geassembleerd met zorg en word deze voorzien van alle benodigde materialen. Het resultaat is niet zomaar een verdeler; het is een kunstwerk dat de toekomst van verwarmen en koelen vertegenwoordigt.

Welkom in de Toekomst van Comfort

Met de VK Verdeler van RIHO Climate Systems haalt u niet alleen een geavanceerd verwarmingssysteem in huis, maar ook een stukje vakmanschap uit de Achterhoek. Ervaar de perfecte samensmelting van technologie en comfort. Ontdek de VK Verdeler vandaag nog en verwelkom de toekomst van comfort in uw leefomgeving.

ONTDEK HIER ALLE INFORMATIE DIE JE NODIG HEBT OVER DE VK VERDELER!
VK Lage temperatuur pomploze verdeler
Afgifte  berekenen?